Citroënkortet

Citroënkortet  Ingen årsavgift
  4 månaders räntefri delbetalning hos Citroën
  Försäkringar och exklusiva erbjudandenÅrsavgift: 0 kr
Extrakort: Ja
Uttagsavgift: 30 kr
Valutaväxlingspåslag: 1,65 %
Effektiv ränta: 22,1 %
Räntefritt: Upp till 55 dagar
Kreditgräns: 50 000 kr

Ansök direkt  

Bonus, förmåner och rabatter med Citroënkortet

Företaget Citroën är en fransk biltillverkare som grundades 1919 . Förutom vanliga stadsbilar har de också framgångsrikt producerat bilar för rally. Det är dock främst för dig som privatkund som Citroënkortet finns till.

Med Citroënkortet från DNB får du tillgång till upp till 50 000 kronor i kredit, som du kan använda över hela världen, då kortet är anslutet till VISA. Om du vänder dig till Citroën för service eller för att handla tillbehör, så får du delbetala beloppet i upp till fyra månader helt räntefritt. Men kortet ger dig fördelar även på annat håll, då bonus ges för alla köp.

Det här är Citroënkortet

Citroënkund eller ej – det här kreditkortet fungerar i alla situationer, överallt. I och med att kortet är ett VISA-kort kan du vara säker på att kortet fungerar för att betala, i princip var du än befinner dig på jorden.

Du kan ansöka om upp till 50 000 kronor i kredit, som du använder och betalar tillbaka som du vill. Dessutom upp till 8 veckor räntefritt.

Citroënkortet är med andra ord som vilket annat förmånligt kreditkort som helst, men särskilt förmånligt är det ändå för dig som äger en Citroën. Om du handlar tillbehör eller utför service hos Citroën för över 1500 kronor får du nämligen upp till 4 månaders räntefri avbetalning på kostnaden.

Vilka förmåner får jag genom Citroënkortet?

Förutom ovan nämnda räntefria betalningsperiod på service eller köp av tillbehör, så får du som utför service över 1800 kronor årligen en rabattcheck hos Citroën på 200 kronor.

Övriga förmåner är poäng på alla köp som du gör med kortet (1 poäng för varje krona). Dessa poäng omvandlas till en bonuscheck efter 5000 poäng (värd 50 kronor), som automatiskt dras av som rabatt när du handlar tillbehör eller utför service nästa gång.

Kortet medför även att du är försäkrad med en tanka fel-försäkring. Det betyder att om du skulle råka tanka med fel drivmedel och betalar med ditt kort så får du ersättning för merarbetet som uppstår med att byta ut filter och sanera.

Det ingår även en reseförsäkring som aktiveras om du betalar minst 75 procent av resans kostnad med kortet. Försäkringen ger dig avbeställningsskydd, hyrbilsförsäkring, ersättning vid bagageförsening, med mera.

Rabatt på drivmedel hos Preem och hotellboende hos Nordic Choice Hotels är andra exempel på förmåner som du får när du drar ditt Citroënkort.

Sist men inte minst så är kortet helt gratis att skaffa och du betalar inte heller någon årsavgift.

Inga höga krav för att bli beviljad kortet

För att kunna lägga vantarna på Citroënkortet krävs att du:

 • Är myndig
 • Saknar betalningsanmärkningar

Kreditgränsen som erbjuds är max 50 000 kronor, men hur stor kredit du beviljas beror på din ekonomiska situation. Detta bedöms efter en kreditkoll.

För vem passar Citroënkortet?

Citroënkortet kan egentligen användas av vem som helst och ändå vara fördelaktigt, eftersom kortet är utan årsavgift, ger dig en omfattande reseförsäkring och kredit som du kan delbetala räntefritt i upp till två månader.

Om du ofta kör bil och tankar på Preems stationer så får du även rabatt på drivmedel.

Allra främst rekommenderar vi dock kortet för dig som handlar och utför service hos Citroën, eftersom det kommer med fördelar som räntefri avbetalning och bonuscheckar.

Få nackdelar med Citroënkortet

För att det ska bli enklare för dig att bestämma dig för om Citroënkortet är något för dig, så har vi sammanfattat kortets starkaste och lite svagare sidor:

Fördelar

 • Ingen avgift för att ansöka och ingen årsavgift
 • Fina förmåner för Citroënkunder, främst vad beträffar avbetalning räntefritt på service och tillbehör
 • Tanka fel-försäkring och reseförsäkring ingår
 • Rabatt på hotellvistelser och drivmedel

Nackdelar

 • Relativt låg kreditgräns
 • Avgift för uttag i bankomat både i Sverige och utomlands

Det finns en rad fördelar med kortet och samtidigt ser vi inte några särskilda nackdelar, även om kreditgränsen kanske verkar lite väl låg för vissa. Sammantaget så är Citroënkortet ett bra kreditkort att ha i plånboken. Det är lika lätt att betala med kortet där VISA accepteras som med ditt betalkort, med den skillnaden att Citroënkortet ger dig möjligheten till delbetalning och dessutom är du bra försäkrad när du är ute och reser.

VÅRA FAVORITKORT:

Remember Flex

Remember Flex Kreditkort

 

Ansök direkt  
på re:members hemsida

 

Supreme Card Classic

Bild Supreme Card Gold

 

Ansök direkt  
på Resurs Banks hemsida

 

 

Frågor och svar om Citroënkortet

Måste man äga en Citroën för att ha Citroënkortet?

Nej, man måste inte äga en bil från Citroën för att ansöka om Citroënkortet. Kortet ger dock fördelar för den som kör Citroën. Poäng som samlas med kortet kan användas vid betalning av service eller köp av tillbehör hos Citroën.

Vem kan ansöka om Citroënkortet?

Vuxna personer över 18 år som saknar betalningsanmärkning kan ansöka om Citroënkortet. Citroën gör en kreditupplysning och utvärderar utifrån den om du som sökande godkänns.

Vad kostar Citroënkortet?

Citroënkortet har ingen årsavgift eller månadsavgift. Det tillkommer dock andra avgifter och räntor vid användning av kortet. Läs mer om vad Citroënkortet kostar i tabellen.

Kan jag blippa med Citroënkortet?

Ja, Citroënkortet har blipp, eller kontaktlös betalning. Första gången du betalar med ditt Citroënkort måste du skriva din pin-kod när du handlar, men sen kan du blippa utan att skriva din kod.

Finns extrakort till Citroënkortet?

Ja, Citroënkortet erbjuder möjligheten att skaffa ett extrakort. Extrakortet använder samma konto eller kredit som huvudkortet. Ett extra Citroënkort kostar 50 kronor per år. Läs mer om extrakort i vår guide här.