Kortinformation

Wises vision är att göra överföringar i olika valutor snabbare än genom traditionella banker och billigare än genom plattformar som Paypal. Sedan starten 2011, då de hette Transferwise, har de växt till en av de populäraste penningöverföringstjänsterna i världen med miljontals privatkunder. I dag erbjuder de också sina tjänster för företag, och ett betalkort vid namn Wise Business.

Extrakort: Ja
Anställning: Inget krav
Uttagsavgift: Från 0 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: Från 0 %
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: -
Bonus: 0,5 %

Fördelar med Wise Business

  • Bra växlingskurser och snabba överföringar
  • En låg engångskostnad för varje kort du beställer
  • Total kontroll över alla utlägg som görs via Wises app
  • Sätt ett maxtak på hur mycket varje enskilt kort får spendera
  • Integrera Wise med ditt bokföringsprogram

Nackdelar med Wise Business

  • Ingen kredit
  • Anslutningsavgift
  • Avgift för varje beställt kort

Gör det enklare att hålla koll på företagets utlägg

Det fanns en tid då varje anställd ibland blev tvungen att använda sina egna kort för företagets räkning. Utlägget fick sedan redovisas i efterhand, betalas tillbaka av företaget och bokföras. Låter det här inte som en svunnen tid för ditt företag utan faktiskt precis så ni har det nu så finns det betydligt smidigare lösningar. Med Myntkortet, Revolut Business och inte minst Wise Business kan alla anställda ha sitt eget kort och utläggen registreras i realtid och automatiskt digitalt.

Egenskaper

 • Bonus

 • Kontaktlös

 • Utan årsavgift

Särskilt för företag som gör affärer internationellt

Wise styrka på så väl konsumentmarknaden (läs mer om Wise betalkort här) som på företagsmarknaden är smidiga och billiga internationella överföringar. Med Wise Business får du betydligt lägre avgifter än med Paypal och betalar den riktiga växlingskursen som hålls uppdaterad automatiskt. Fakturabetalningar till kunder i fler än 170 länder görs därmed billigare med Wise Business. Dessutom skickas pengarna direkt, eller inom en timme.

Mottagaren behöver inte vara Wise-ansluten

När du betalar en faktura med Wise behöver inte mottagaren vara Wise-ansluten. Du kan betala direkt från Wise till mottagernas bankkonto utan problem. Det betyder också att du enkelt kan betala dina anställdas löner direkt från Wise-kontot, oavsett var de befinner sig i världen och oavsett vilken bank de har. Med Wise Business kan du betala upp till 1000 olika mottagare i ett enda klick.

Wise Business debetkort – förse dina anställda med egna kort

Om dina anställda ofta behöver göra utlägg å företagets räkning kan du beställa Wise Business-kort till hela ditt team. Kortet är ett debetkort. Det betyder:

 • Kortet måste laddas med pengar då det inte är ett kreditkort

Frame-6.png
Layer_7.png

Håll koll på hur dina team spenderar

Visst är det smidigt att alla team-medlemmar får egna kort och kan skicka pengar med låga avgifter och till rätt valutakurs. Men det är inte den enda anledningen till att skaffa Wise Business.

Det kan vara svårt och tidskrävande att hålla koll på alla utlägg som görs i företaget. Det är betydligt lättare med hjälp av en tjänst som Wise Business än att samla in kvitton i efterhand.

Wise-korten är nämligen kopplade till Wise digitala plattform som skickar ”Spending alerts” i realtid till anslutna mobiltelefoner. Du kan alltså få en notifikation när en betalning görs och sedan lagras den i systemet. Genom den digitala plattformen har du möjlighet att godkänna betalningar med ett klick. Du kan också sätta gränser för hur mycket som kan spenderas och vilka betalmetoder som kan göras.

Om kortet tappas bort kan du enkelt spärra korten i samma system. Och skulle kortet dyka upp igen är det bara att låsa upp det, så kan det användas som vanligt.

Anslutet till Apple Pay och Google Pay – börja använda korten direkt

I dag är det mer regel än undantag att kredit- och betalkort även kan användas digitalt. Wise Business är inget undantag. Direkt när du beställer dina kort kan du lägga in dem i Google eller Apple Pay. Sedan är det bara att börja använda korten – du behöver inte vänta på att de fysiska korten ska dimpa ner i brevlådan.

Ansök direkt på hemsidan

Det är enkelt att skapa ett konto och börja använda Wise Business virtuella eller fysiska kort. Det enda du behöver göra är att registrera ett företagskonto och välja land så är du i gång. Ett företagskonto på Wise kostar 45 brittiska pund att skapa (engångskostnad). Att skaffa ett Wise Business-kort kostar. 3 brittiska pund. I övrigt tillkommer inga andra regelbundna avgifter för kortet, såsom års- eller månadsavgifter.

När du använder kortet i valutan för landet som du registrerat företagskontot i tillkommer inga avgifter. För andra valutor tillkommer växlingskurser, men Wise ser till att de är så låga som möjligt.

Omdöme

Wise Business Mastercard är ett företagskort som gör det enklare, snabbare och billigare för företaget att hantera utlägg. Enklare, därför att du kan förse alla anställda med sina egna kort och alla köp loggas i en gemensam plattform. Snabbare därför att Wise är experter på internationella överföringar till mängder av länder, oavsett om mottagaren också använder Wise eller en annan bank. Och billigare eftersom kortet endast kommer med en engångsavgift, och för att Wise ser till att ge dig den bästa växlingskursen när du handlar i andra valutor.

Det är dock viktigt att komma ihåg att Wise Business inte är ett kreditkort. Om man är ute efter ett kreditkort till sitt företag finns det bättre alternativ.

 

Hur ansöker jag om Wise Business?

  • 1. Klicka på länken nedan så skickas du vidare till Wise Business.
  • 2. Skapa ett företagskonto
  • 3. Beställ Wise Business-korten
  • 4. Klart! Nu blir internationella affärer enklare och billigare.
ANSÖK NU
 

 

Vanliga frågor och svar om Wise Business

Vad är Wise Business?
Är Wise Business ett kreditkort?
Vad kostar Wise Business?
Vilka är fördelarna med ett företagskort från Wise?
Är Wise pålitliga?
Hur skickar jag pengar från Wise?

Kontaktuppgifter

Ansvarig bank
Organisationsnummer
Adress
Postnummer
Ort
Telefonnummer
E-postadress
Villkor

Öppettider

Måndagar
Tisdagar
Onsdagar
Torsdagar
Fredagar
Lördagar
Söndagar