Wise Business


Wise




    Billigare utlandsbetalningar
    Valutor växlas automatiskt till aktuell kurs
    Ett kort till varje anställd


Årsavgift: Från 0 kr

Ansök direkt  
på Wise:s hemsida

Vilka är Wise?

Wise:s vision är att göra överföringar i olika valutor snabbare och än genom traditionella banker och billigare än genom plattformar som Paypal. Sedan starten 2011 då de hette Transferwise har de växt till en av de populäraste penningöverföringstjänsterna i världen, med miljontals privatkunder. I dag erbjuder de också sina tjänster för företag, och ett Mastercard vid namn Wise Business.

 

Gör det enklare att hålla koll på företagets utlägg

Det fanns en tid då varje anställd ibland blev tvungen att använda sina egna kort för företagets räkning. Utlägget fick sedan redovisas i efterhand, betalas tillbaka av företaget och bokföras. Låter det här inte som en svunnen tid för ditt företag utan faktiskt precis så ni har det nu så finns det betydligt smidigare lösningar. Med Myntkortet, Revolut Business och inte minst Wise Business kan alla anställda ha sitt eget kort och utläggen registreras i realtid och automatiskt digitalt.

Särskilt för företag som gör affärer internationellt

Wise styrka på så väl konsumentmarknaden (läs mer om Wise betalkort här) som på företagsmarknaden är smidiga och billiga internationella överföringar. Med Wise Business får du betydligt lägre avgifter än med Paypal och betalar den riktiga växlingskursen som hållas uppdaterad automatiskt. Fakturabetalningar till kunder i fler än 70 länder görs därmed billigare med Wise Business. Dessutom skickas pengarna direkt, eller inom en timme.

Mottagaren behöver inte vara Wise-ansluten

När du betalar en faktura med Wise behöver inte mottagaren vara Wise-ansluten. Du kan betala direkt från Wise till mottagernas bankkonto utan problem. Det betyder också att du enkelt kan betala dina anställdas löner direkt från Wise-kontot, oavsett var de befinner sig i världen och oavsett vilken bank de har. Med Wise Business kan du betala upp till 1000 olika mottagare i ett enda klick.

Wise Business debetkort – förse dina anställda med egna kort

Om dina anställda ofta behöver göra utlägg å företagets räkning kan du beställa Wise Business-kort till hela ditt team. Kortet är ett debetkort som är Mastercard-anslutet. Det betyder två saker:

• Det går att använda i princip överallt där kort används – i hela världen

• Det måste laddas med pengar då det inte är ett kreditkort

Håll koll på hur dina team spenderar

Visst är det smidigt att alla team-medlemmar får egna kort och kan skicka pengar med låga avgifter och till rätt valutakurs. Men det är inte den enda anledningen till att skaffa Wise Business.

Det kan vara svårt och tidskrävande att hålla koll på alla utlägg som görs i företaget. Det är betydligt lättare med hjälp av en tjänst som Wise Business än att samla in kvitton i efterhand.

Wise-korten är nämligen kopplade till Wise digitala plattform som skickar ”Spending alerts” i realtid till anslutna mobiltelefoner. Du kan alltså få en notifikation när en betalning görs och sedan lagras den i systemet. Genom den digitala plattformen har du möjlighet att godkänna betalningar med ett klick. Du kan också sätta gränser för hur mycket som kan spenderas och vilka betalmetoder som kan göras.

Om kortet tappas bort kan du enkelt spärra korten i samma system. Och skulle kortet dyka upp igen är det bara att låsa upp det, så kan det användas som vanligt.

 

Anslutet till Apple Pay och Google Pay – börja använda korten direkt

I dag är det mer regel än undantag att kredit- och betalkort även kan användas digitalt. Wise Business är inget undantag. Direkt när du beställer dina kort kan du lägga in dem i Google eller Apple Pay. Sedan är det bara att börja använda korten – du behöver inte vänta på att de fysiska korten ska dimpa ner i brevlådan.

Ansök direkt på hemsidan

Det är enkelt att skapa ett konto och börja använda Wise Business virtuella eller fysiska kort. Det enda du behöver göra är att registrera ett företagskonto och välja land så är du i gång. Ett företagskonto på Wise kostar 16 brittiska pund att skapa (engångskostnad) och i det priset ingår ett Mastercard. För varje ytterligare Mastercard du beställer till ditt team kostar det 3 pund. I övrigt tillkommer inga andra avgifter för kortet, såsom års- eller månadsavgifter.

När du använder kortet i valutan för landet som du registrerat företagskontot i tillkommer inga avgifter. För andra valutor tillkommer växlingskurser, men Wise ser till att de är så låga som möjligt.

För- och nackdelar med Wise Business

Wise Business Mastercard är ett företagskort som gör det enklare, snabbare och billigare för företaget att hantera utlägg. Enklare, därför att du kan förse alla anställda med sina egna kort och alla köp loggas i en gemensam plattform. Snabbare därför att Wise är experter på internationella överföringar till mängder av länder, oavsett om mottagaren också använder Wise eller en annan bank. Och billigare eftersom kortet endast kommer med en låg engångsavgift, och för att Wise ser till att ge dig den bästa växlingskursen när du handlar i andra valutor.

Här är de allra största fördelarna med Wise företagskort:

• Bra växlingskurser och snabba överföringar

• Mastercard som går att använda överallt

• En låg engångskostnad för varje kort du beställer

• Total kontroll över alla utlägg som görs via Wise:s app

Wise företagskort är ett debetkort, vilket betyder att det inte går att använda som ett kreditkort. Det är den största nackdelen med det här kortet. Är du intresserad av ett företagskort med kredit kan du i stället titta närmare på Myntkortet som vi länkar till här nedan.

Ansök om Wise Business

1. Klicka på länken nedan så skickas du vidare till Wise Business.

2. Skapa ett företagskonto

3. Beställ Wise Business-korten

3. Klart! Nu blir internationella affärer enklare och billigare.

ANSÖK DIREKT

Andra företagskort

Revolut Business

Revolutforetag

 

 

Ansök direkt  
på Revoluts hemsida

 

Myntkortet

Mynt

 

 

Ansök direkt  
på Mynts hemsida

 

Frågor och svar om Wise Business

Vad är Wise Business?

Wise Business gör det enklare och billigare för företag att ta emot och betala i olika valutor. Med ett Wise Business Mastercard för varje anställd registreras utlägg digitalt, vilket gör det enklare att hålla koll och bokföra utgifter.

Är Wise Business ett kreditkort?

Nej, Wise Business fungerar som ett debetkort. Det behöver alltså finnas täckning i form av kontanter för att det ska gå att betala med kortet.

Kan jag använda Wise företagskort överallt?

Ja, i princip. Wise Business är ett Mastercard och går att använda för betalning i butik och online, samt uttagsautomater världen över. Men i Wise:s app går det att ställa in begränsningar för hur individuella kort ska kunna användas.

Vad kostar Wise Business?

Det kostar 16 GBP att registrera ett företagskonto och få ett Wise Business-kort. För varje ytterligare kort kostar det 3 GBP. Detta är dock engångskostnader, så att äga Wise Business-korten kostar sedan ingenting extra, varken månads- eller årsvis.

Vad är fördelarna med ett företagskort från Wise?

Om ditt företag ofta handlar med olika valutor är Wise ett billigare alternativ än exempelvis Paypal. De har låga avgifter och snabba överföringar – både till andra Wise-konton men även bankkonton världen över. Wise företagskort gör det också lättare att hantera utlägg i arbetslag. Alla kort är kopplade till samma plattform och registreras direkt i en app.  

Är Wise pålitliga?

Wise är ett mycket omtyckt finansinstitut, vilket inte minst framgår av det mycket höga snittbetyget på Trustpliot. För privatkunder som gör överföringar i internationella valutor har Wise länge varit en favorit, men även företag kan dra nytta av Wise lösningar.

Hur skickar jag pengar från Wise?

Det är mycket lätt att skicka pengar via Wise app eller direkt via webbsidan. Från ditt eget Wise-konto kan du skicka till andra Wise-användare eller ett bankkonto. Du får direkt information om växlingskursen och hela överföringen är klar på några klick.