Finns det kreditkort utan UC?

Det har länge varit svårt att få en kredikortansökan godkänd om man har en betalningsanmärkning då de flesta institut gör kontroller gentemot UC. Idag finns det flera kort på marknaden som faktiskt erbjuder kreditkort utan UC. Det är ofta mobila kreditkort vilket innebär att du inte har ett fysiskt kreditkort. Vi jämför idag flera kort med kredit från 3000 upp till 20 000 kr.

KreditkortOmdömeVårt betyg
Re:member Flex

Bild Remember Flex

Läs recension om re:member flex

  • Kreditkortet med högst betyg på Kreditkortlistan.se
  • Upp till 56 dagar räntefri kredit.
  • Flexibel ränta och ingen årsavgift.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 9,74% - 24,74%
Räntefritt: 56 dagar
Kredit: 10 000 - 100 000 kr


Ansök direkt

Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort

Läs recension om Norwegian kreditkort

  • Ingen årsavgift.
  • Du får 6 veckors räntefri kredit.
  • CashPoints på alla köp, överallt.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 19,99%
Räntefritt: 45 dagar
Kredit: 5 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Kreditkort utan UCKreditkort med betalningsanmärkning.

Det är möjligt att få ett kreditkort fast du har betalningsanmärkningar. Banken eller kreditinstitutet som skall utfärda kortet kan behöva göra ett manuellt godkännande och det kan ta lite extra tid, men det går absolut att skaffa sig ett kreditkort fast man har anmärkningar.

Flera banken går numera på hur din ekonomiska situation ser ut idag och detta kan medföra att det blir enklare att skaffa kreditkort även när man har haft en svag ekonomi tidigare.

Viktigt att tänkta på är att om du har en betalningsanmärkning så bör du fortsätta vara vaksam över din ekonomi. Du kommer betala en ränta för det utnyttjade utrymmet varje månad. Om du är skuldsatt eller inte betalt dina räkningar i tid vilket har lett till att du fått en så kallat “prick” hos kronofogden så är det lite svårare att få ett kreditkort.

Har du ingen fast inkomst?

Om du inte har någon fast inkomst idag så har du ändå möjlighet att skaffa kredit. Vi har ovanför tagit fram en del erbjudanden där du kan få kreditkort utan inkomst. Tänk på att du måste betala dina räkningar i tid.

Många sajter hävdar idag att det finns svenska kreditkort där det inte görs någon kreditkontroll alls. Detta kallar dem för kreditkort utan UC. Detta stämde inte fram tills ganska nyligen. Det finns en del kort idag som Visa Electron, Maestro som man kan tro är kreditkort, dessa kort är i själva verket debetkort vilket betyder att du själv måste ladda på dem med pengar för att kunna använda dem.

Även om du har skulder så kan du bli godkänd av vissa banker, alla banker kommer göra en så kallad UC kontroll, men detta behöver inte betyda att du automatiskt kommer bli nekad för att du inte har en fläckfri bakgrund. Vi rekommenderar dig att söka till de kort vi listar tex Remember flex, Bank Norwegian kreditkort eller ett kort från Ica.

Kreditkort utan inkomst

Det finns såklart många anledningar till varför man inte har en fast och stabil inkomst att visa upp när man skall ansöka om nytt kreditkort. Vi skall här fokusera på två saker som brukar vara de vanligaste anledningarna till att du inte har den fasta inkomst som kreditbolagen vill se när du söker kreditkort.

Sjukskrivning eller arbetslöshet

Är du eller har varit sjukskriven en längre tid eller varit arbetslös och inte har fast inkomst, så är det svårare att få ett kreditkort än om du varit frisk och helt arbetsför innan du söker. Det är dock inte omöjligt och det finns kreditkort och bolag som har lägre krav för att du skall kunna få ett kreditkort. Vi visar på ett par av dessa här ovan i artikeln.

Prova att ansöka till ICA Bankens kort: 

Ansök direkt

Du har inkomst men inte någon lön i Sverige

Du kan ju ha lön, men ingen registrerad lön i Sverige. Detta kan vara ett lite aber när det kommer till att skaffa sig ett kreditkort. Det kan ju såklart finnas många olika anledningar till att du inte deklarerar din inkomst i Sverige. Du kanske arbetar i tex Norge eller annat närliggande land, men bor i Sverige.

Har man bott utomlands en längre tid, så har man kanske inte heller någon deklarerad inkomst i Sverige. Det tar då ett tag innan man är inne i de svenska systemen igen och kreditbolagen och bankerna ser att man lite ekonomiska muskler så att man kan få sitt kort. Ibland räcker det med att man skickar in en lönespecifikation och tar skärmdumpar på sitt lönekonto för att du skall få skaffa nytt kreditkort.

Prova att ansöka till re:member flex:

Ansök direkt

Egenföretagare och kreditkort

Är du en småföretagare eller egenföretagare kanske du under en längre tid inte tagit ut någon stor lön med tanke på skatter eller andra saker och då kanske kreditföretagen höjer lite på ögonbrynen när du skall skaffa nytt kort. Detta brukar inte vara några problem, utan de brukar vara sjyssta när det kommer till egenföretagare.

Prova att ansöka till Norwegian kreditkort:

Ansök direkt

Kreditkort och betalningsanmärkningar

Det finns som tur är flera kreditkortsföretag som tar emot kunder som har låg eller nästan ingen inkomst alls för tillfället. De är på ett sätt förlåtande mot dig som kund och accepterar dig som kund fast du har en mindre inkomst.

Du kan alltid prova att ansöka om kreditkort. det kostar inget att testa. Blir du inte beviljad, så finns det ju vägar att ta, men du behöver själv prova först. Har du betalningsanmärkningar kan företagen mellan varven se mellan fingrarna ifall din ekonomi ser bra ut i övrigt. Lycka till med att ansöka om kreditkort!