Idag går det inte att få ett kreditkort utan UC. Du kan däremot ofta få ett debitkort eller så kallat betalkort. Nedan listar vi de bästa kreditkorten där en UC görs.

KreditkortOmdömeVårt betyg
Re:member Flex

Bild Remember Flex

Läs recension om re:member flex

  • Kreditkortet med högst betyg på Kreditkortlistan.se
  • Upp till 56 dagar räntefri kredit.
  • Flexibel ränta och ingen årsavgift.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 9,74% - 24,74%
Räntefritt: 56 dagar
Kredit: 10 000 - 100 000 kr


Ansök direkt

Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort

Läs recension om Norwegian kreditkort

  • Ingen årsavgift.
  • Du får 6 veckors räntefri kredit.
  • CashPoints på alla köp, överallt.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 19,99%
Räntefritt: 45 dagar
Kredit: 5 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Finns det kreditkort utan UC?

Det har länge varit svårt att få en kredikortansökan godkänd om man har en betalningsanmärkning då de flesta institut gör kontroller gentemot UC. Idag finns det flera kort på marknaden som faktiskt erbjuder kreditkort utan UC. Det är ofta mobila kreditkort vilket innebär att du inte har ett fysiskt kreditkort. Vi jämför idag flera kort med kredit från 3000 upp till 20 000 kr.

Kreditkort utan UCKreditkort med betalningsanmärkning.

Det är möjligt att få ett kreditkort fast du har betalningsanmärkningar. Banken eller kreditinstitutet som skall utfärda kortet kan behöva göra ett manuellt godkännande och det kan ta lite extra tid, men det går absolut att skaffa sig ett kreditkort fast man har anmärkningar.

Flera banken går numera på hur din ekonomiska situation ser ut idag och detta kan medföra att det blir enklare att skaffa kreditkort även när man har haft en svag ekonomi tidigare.

Viktigt att tänkta på är att om du har en betalningsanmärkning så bör du fortsätta vara vaksam över din ekonomi. Du kommer betala en ränta för det utnyttjade utrymmet varje månad. Om du är skuldsatt eller inte betalt dina räkningar i tid vilket har lett till att du fått en så kallat “prick” hos kronofogden så är det lite svårare att få ett kreditkort.

Har du ingen fast inkomst?

Om du inte har någon fast inkomst idag så har du ändå möjlighet att skaffa kredit. Vi har ovanför tagit fram en del erbjudanden där du kan få kreditkort utan inkomst. Tänk på att du måste betala dina räkningar i tid.

Många sajter hävdar idag att det finns svenska kreditkort där det inte görs någon kreditkontroll alls. Detta kallar dem för kreditkort utan UC. Detta stämde inte fram tills ganska nyligen. Det finns en del kort idag som Visa Electron, Maestro som man kan tro är kreditkort, dessa kort är i själva verket debetkort vilket betyder att du själv måste ladda på dem med pengar för att kunna använda dem.

Även om du har skulder så kan du bli godkänd av vissa banker, alla banker kommer göra en så kallad UC kontroll, men detta behöver inte betyda att du automatiskt kommer bli nekad för att du inte har en fläckfri bakgrund. Vi rekommenderar dig att söka till de kort vi listar tex re:member Flex, Bank Norwegian kreditkort eller ett kort från ICA.

Kreditkort utan inkomst

Det finns såklart många anledningar till varför man inte har en fast och stabil inkomst att visa upp när man skall ansöka om nytt kreditkort. Vi skall här fokusera på två saker som brukar vara de vanligaste anledningarna till att du inte har den fasta inkomst som kreditbolagen vill se när du söker kreditkort.

Sjukskrivning eller arbetslöshet

Är du eller har varit sjukskriven en längre tid eller varit arbetslös och inte har fast inkomst, så är det svårare att få ett kreditkort än om du varit frisk och helt arbetsför innan du söker. Det är dock inte omöjligt och det finns kreditkort och bolag som har lägre krav för att du skall kunna få ett kreditkort. Vi visar på ett par av dessa här ovan i artikeln.

Prova att ansöka till ICA Bankens kort: 

Ansök direkt

Du har inkomst men inte någon lön i Sverige

Du kan ju ha lön, men ingen registrerad lön i Sverige. Detta kan vara ett lite aber när det kommer till att skaffa sig ett kreditkort. Det kan ju såklart finnas många olika anledningar till att du inte deklarerar din inkomst i Sverige. Du kanske arbetar i tex Norge eller annat närliggande land, men bor i Sverige.

Har man bott utomlands en längre tid, så har man kanske inte heller någon deklarerad inkomst i Sverige. Det tar då ett tag innan man är inne i de svenska systemen igen och kreditbolagen och bankerna ser att man lite ekonomiska muskler så att man kan få sitt kort. Ibland räcker det med att man skickar in en lönespecifikation och tar skärmdumpar på sitt lönekonto för att du skall få skaffa nytt kreditkort.

Prova att ansöka till re:member Flex:

Ansök direkt

Egenföretagare och kreditkort

Är du en småföretagare eller egenföretagare kanske du under en längre tid inte tagit ut någon stor lön med tanke på skatter eller andra saker och då kanske kreditföretagen höjer lite på ögonbrynen när du skall skaffa nytt kort. Detta brukar inte vara några problem, utan de brukar vara sjyssta när det kommer till egenföretagare.

Prova att ansöka till Bank Norwegian kreditkort:

Ansök direkt

Kreditkort och betalningsanmärkningar

Det finns som tur är flera kreditkortsföretag som tar emot kunder som har låg eller nästan ingen inkomst alls för tillfället. De är på ett sätt förlåtande mot dig som kund och accepterar dig som kund fast du har en mindre inkomst.

Du kan alltid prova att ansöka om kreditkort. det kostar inget att testa. Blir du inte beviljad, så finns det ju vägar att ta, men du behöver själv prova först. Har du betalningsanmärkningar kan företagen mellan varven se mellan fingrarna ifall din ekonomi ser bra ut i övrigt. Lycka till med att ansöka om kreditkort!

Vilket kreditkort är lättast att få?

Vi listar här det kreditkortet som är enklast att skaffa. Det skiljer sig mellan de olika kreditkortsföretagen vad som gäller för villkor för att få ett kreditkort, betalkort, bensinkort eller resekort. Just nu är det faktiskt Bank Norwegian Kreditkort som är det allra lättaste att få.

KreditkortOmdömeVårt betyg
Norwegian Kreditkort

Bild Norwegian Kreditkort

Läs recension om Norwegian kreditkort

  • Ingen årsavgift.
  • Du får 6 veckors räntefri kredit.
  • CashPoints på alla köp, överallt.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 19,99%
Räntefritt: 45 dagar
Kredit: 5 000 - 100 000 kr


Ansök direkt


Bank Norwegians krav för kreditkort

Du skall vara boende i Sverige
Du skall inte ha några betalningsanmärkningar
Du skall vara minst 18 år
Inte vara arbetslös

Kreditkortet från Bank Norwegian är inte helt utan krav alls, men de har bättre villkor för att du så enkelt som möjligt skall kunna skaffa dig ett kort från dem. De har helt enkelt lite lägre krav än sina konkurrenter vad gäller de villkor för sig som kund. Kortet är riktigt bra vad gäller bonusar, avgifter och reseförsäkringar. Ett av de bästa på marknaden faktiskt!

Höj din kreditvärdighet

Du kan börja med en lägre kredit hos Bank Norwegian och sedan arbeta dig upp till att få en högre kreditvärdighet vad gäller ditt kreditkort. Du kan börja på till exempel 10 000 kronor och sedan med tiden så får du kanske ända upp till 50 000 i kredit på ditt kort.

Bank Norwegians kreditkort är ett av de kort som oftast blir godkända hos kunder med lite sämre ekonomiska muskler eller andra saker som kan spela in på de villkor för ett nytt kreditkort. Många kreditföretag och banker har något som kallas för minimikrav när det kommer till dig och nytt kreditkort, men en del företag väljer istället att se till helheten för dig och din betalningsförmåga eller kreditvärdighet.

Kreditkort enklast

Minimikrav för kreditkort

Det kan gå att skaffa sig ett kort även fast man inte har fast inkomst just nu eller har haft det under en längre tid tillbaka än ett par månader. Det kan fungera och absolut något man skall prova ifall man vill. Det går ju även att få kreditkort fast man har inte har fast inkomst. Att skaffa ett kort fast man har låg, eller nästan ingen registrerad inkomst eller ung att man inte hunnit få någon inkomst att tala om kan alltså fungera ändå.

Det går att få kreditkort även med betalningsanmärkning, men det är relativt tufft. Kreditföretaget eller banken kommer att ta en UC på dig och då kommer det bara att fungera att skaffa vissa kreditkort som tar emot kunder trots att man har haft problem med sin ekonomi. Man kan få hjälp av en utomstående person som går i god för en när man söker kreditkort, så att man får upp betalningsförmågan.

Just Bank Norwegian har haft lättare att släppa igenom personer med lite svagare ekonomisk förmåga eller som har andra saker kreditföretagen tar med i sina villkor för att få ett kreditkort. Ska du skaffa dig ett kort är det absolut det norska företaget du skall vända dig till.