Bäst kreditkort med Priority Pass

Kreditkort med gratis Priority Pass. Vi på kreditkortlistan.se listar de bästa kreditkorten för dig som flyger ofta och vill göra det bekvämt!

kreditkort
Loading...
Eurocard
Eurocard
 • Ingen övre köpgränds
 • Flygplatslounger världen över

Eurocard Gold: Vid fullt kreditutnyttjande om 35 000 kr/12 mån är den effektiva äntan 16,17 %. Totalt 40 273 kr. Eurocard Platinum: Vid fullt kreditutnyttjande om 50 000 kr/12 mån är den effektiva räntan 17,68 %. Totalt 58 112 kr. Februari 2024.

 • Kreditgräns:Obegränsad
 • Årsavgift:525 kr
 • Kreditränta:14,80 %
ANSÖK NU på Eurocards hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 40 kr
Åldersgräns: 24 år
Valutaväxlingspåslag: 2 %
Inkomstkrav: Minst 32 000 Euro
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: Nej
Danske Bank Platinum
Danske Bank Platinum
 • Lounge Key och Concierge Service
 • Utökad reseförsäkring

Kreditbelopp: 100 000 kr Årsavgift: 0 kr (1 799 kr, ej kontopaketskund) Rörlig ränta: 13,20 % (2023-10-03) Effektiv ränta: 10,09 % (14,57 %, ej kontopaketskund) Kreditkostnad: 10 446 kr/månad i snitt (ej kontopaketskund 10 626 kr/mån) förutsatt att man betalar lägst 10% av skulden varje månad och slutbetalar månad 10. Totalbelopp: 104 455 kr (106 626 kr, ej kontopaketskund). Gäller när krediten används med de 45 räntefria dagarna. Ev. uttagsavgifter är inte inkluderade

 • Kreditgräns:500 000 kr
 • Årsavgift:1 799 kr
 • Kreditränta:13,20 %
ANSÖK NU på Danske Banks hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 2 %, minst 40 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: Inget krav
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: Nej
Handelsbanken Platinum
Handelsbanken Platinum
 • Bonus i fondandelar på alla köp
 • Priority Pass, Fast Track och Concierge Service

Effektiv ränta 11,47 % vid beräkning enligt Konsumentverkets regler om du utnyttjar en kredit på 100 000 kr.

 • Kreditgräns:100 000 kr
 • Årsavgift:2 400 kr
 • Kreditränta:8,80 %
ANSÖK NU på Handelsbankens hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ja
Uttagsavgift: 2 %, minst 20 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,65 %
Inkomstkrav: Ja
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: Ja

Flyg bekvämt med Priority Pass

Kreditkort med PriorityPass-medlemskap ger dig en bekvämare flygresa med tillträde till flygplatslounger på över tusen flygplatser i en mängd olika länder. Ett PriorityPass-kreditkort ger vanligtvis även en rad andra förmåner för den som ofta befinner sig på resande fot – så som reseförsäkringar, hjälp med bokning av biljetter och rabatter på hotell, hyrbilar och andra resebekvämligheter.  

Vad är Priority Pass?

PriorityPass är en medlemsklubb som ger tillgång till flygplatsförmåner för den som reser mycket – eller bara tycker om att göra det bekvämt. Som medlem får man tillträde till över trettonhundra flygplatslounger och andra bekvämligheter när man befinner sig på en flygplats. 

I PriorityPass flygplatslounger får man bland annat använda gratis internet. Man får dessutom njuta av en fika eller lättare mat och dryck i en lugn miljö att slappna av, umgås eller jobba i. Loungerna finns tillgängliga för den som väntar på sin första flygning för dagen eller den som har en mellanlandning med lite extra tid att döda. 

Som PriorityPass-medlem får man dessutom rabatt på en rad olika flygplatsrestauranger, butiker och andra upplevelser och bekvämligheter. 

Ett medlemskap i PriorityPass finns i tre olika prisnivåer och kan kosta tusentals kronor varje år. Kreditkort med PriorityPass ger ett gratis medlemskap och en rad andra förmåner för den som tycker om att resa. 

Kreditkort med Priority Pass

Danske Bank Platinum

Danske Banks Platinum-kort ger ett klubbmedlemskap i PriorityPass med fyra fria loungebesök per år. Ytterligare vistelser har ett nedsatt pris.

 • Lounge access med PriorityPass
 • Concierge service

Amex Gold

Detta exklusiva kreditkort ger dig ett PriorityPass-medlemskap och tillgång till Amex egen lounge, Amex Lounge Pontus, på Arlanda. Fyra loungebesök ingår per år. Vill man göra fler får man göra det till ett nedsatt pris. 

 • Flygplatslounger med PriorityPass
 • Omfattande reseförsäkring

Amex Platinum

Medlemskap i PriorityPass med tillgång till alla deras lounger ingår tillsammans med tillgång till American Express egna lounger på Arlanda, Gardermoen, Stavanger flygplats och Helsingfors-Vanda. 

 • Medlemskap i PriorityPass
 • Tillgång till Amex lounger i Norden

Handelsbanken Platinum

Handelsbankens kreditkort Platinum ger fri tillgång till alla PriorityPass lounger runt om i världen. Mot en avgift får man ta med sig sitt resesällskap till loungen. 

 • PriorityPass, FastTrack och Concierge Service
 • Fri tillgång

Eurocard Platinum

Som innehavare av ett Eurocard Platinum-kreditkort får du ett PriorityPass-medlemskap kostnadsfritt. Varje besök i en PriorityPass-lounge kostar en rabatterad avgift – både för kortinnehavaren och resesällskap. 

 • Medlemskap i PriorityPass
 • Rabatterad avgift för besök i VIP-lounger

Vilket Priority Pass-kreditkort ska man välja?

Vilket PriorityPass-kreditkort man ska välja beror på vilka kriterier just du har. Korten skiljer sig åt när det kommer till om besöken är helt kostnadsfria eller endast med nedsatt pris. Vissa kort erbjuder ett visst antal gratisbesök, medan andra har helt fri tillgång. Kreditkort med en dyrare årsavgift har vanligtvis fler förmåner och fler kostnadsfria besök i flygplatslounger runt om i världen jämfört med korten med en lite lägre årsavgift. 

Korten skiljer sig även åt på ett par punkter. Bland annat när det kommer till reseförsäkringar, om förtur i säkerhetskontrollen ingår, om hjälp med biljettbokning ingår och om andra förmåner på flygplatsen ingår.

Jämför kreditkort med Priority Pass

Du hittar en enkel jämförelse mellan korten i tabellen nedan.  

KreditkortPriority PassConcierge ServiceAntal fria besök
Danske Bank PlatinumJaJaFyra
Amex GoldJaNejFyra
Amex PlatinumJaJaFria
Handelsbanken PlatinumJaJaFria
Eurocard PlatinumJaJaInga

Andra lounge access-medlemskap

Det finns alternativ till PriorityPass som ger tillträde till andra flygplatslounger på flygplatser runt jorden. Ett exempel är LoungeKey – som fungerar på ett liknande sätt som PriorityPass. Det finns även kreditkort som är kopplade till specifika flygbolags lounger, eller Amex som har egna lounger på många flygplatser. 

Frågor och svar om kreditkort med Priority Pass

Hur får man tillgång till Priority Pass?

Priority Pass kan man köpa ett medlemskap i eller skaffa sig ett kreditkort där ett medlemskap ingår. Som medlem i Priority Pass får man tillgång till över 1 300 flygplatslounger runt om i världen. 

Är det alltid gratis att besöka en lounge om man har Priority Pass?

Nej, villkoren kan skilja sig åt mellan olika kreditkort och medlemskap. I vissa fall ingår upp till ett visst antal gratis besök per år, medan det i andra fall alltid kostar en avgift att besöka en lounge. Priset på avgiften är dock alltid rabatterat om man är medlem i Priority Pass.

Vad finns i en Priority Pass lounge?

Om man besöker en Priority Pass-flygplatskounge finns alltid gratis WiFi, lättare mat och dryck. Det kan även finnas dagstidningar att läsa och andra bekvämligheter. 

Finns det kreditkort utan årsavgift med Priority Pass?

Nej, kreditkort som erbjuder Priority Pass har en årsavgift. Vanligtvis är det endast Premium- och Platinum-kort som erbjuder den här typen av service. Årsavgiften skiljer sig åt mellan olika kortutgivare. 

Var finns Priority Pass lounger?

Flygplatslounger från Priority Pass finns i över 148 olika länder. Det finns över 1 300 olika lounger så det är vanligtvis inte svårt att hitta en lounge när man är på resande fot. I Sverige finns Priority Pass på Arlanda, Bromma, Skavsta och Landvetter.