Kortinformation

Resurs World Mastercard är ett smidigt kreditkort som är extra lönsamt för dig som ofta reser – och särskilt flyger mycket. Kortets största förmåner kan nämligen fås på flygplatsen eller i samband med resa. I kortets årsavgift ingår nämligen ett LoungeKey-medlemskap – tillgång till lounger på flygplatser i flera olika länder. Dessutom får man kostnadsfri uppassning och hjälp via Concierge Service – en hjälptjänst som fixar bokning av flygresor, hotellnätter och restaurangen, men även biljetter till arrangemang. 

Kortets bonussystem ger en Resurs-poäng per krona man handlar för. Poängen kan du sedan spendera i poängbutiken. Där finns det evenemang, presentkort och fina prylar att välja på. 

Extrakort: Ja
Anställning: Fast arbete/pension
Uttagsavgift: 2,97 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 18 år
Valutaväxlingspåslag: 1,97 %
Inkomstkrav: 100 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 60 dagar
Bonus: 1 %

Fördelar med Resurs World

  • Reseförmåner som Concierge Service och LoungeKey
  • Reseförsäkring 
  • Flera betalalternativ: delbetala bara vissa köp, dela upp köp i tiondelar eller tjugondelar, delbetala räntefritt under upp till ett halvår
  • Digitala betalningar med Apple och Google
  • Bonussystem med poängbutik

Nackdelar med Resurs World

  • Inget cashbacksystem
  • Hög årsavgift
  • Begränsat antal fria besök med LoungeKey

Visste du att?

World-kortet har ett bonussystem som ger ett bonuspoäng för varje krona man handlar för - var du än väljer att handla. Om du betalar med ditt World-kort regelbundet kan du snart använda dina bonuspoäng på spännande evenemang, användbara presentkort och fina prylar i Resurs poängbutik.

Egenskaper

 • Försäkring

 • Bonus

 • Kontaktlös

Samla bonus med Resurs World

En av de stora lockelserna med att ha ett kreditkort är att kunna samla ihop till bonus när man handlar. Resurs World har gjort detta system enkelt: om du handlar för en krona får du en bonuspoäng. Det har ingen betydelse var du använder ditt World-kort: i mataffären, på flygplatsen eller när du beställer online – varje krona räknas. 

När du har lyckats skrapa ihop lite bonuspoäng kan du använda dem i Resurs poängbutik. Här finns det massor av äventyr, upplevelser och prylar att välja på. Varje produkt kostar ett visst antal poäng, som du betalar via dina tjänade Resurs-poäng.

När man skaffar kortet får man en välkomstbonus på 10 000 Resurs-poäng. 

Vad kan man välja på?

Poängbutiken har ett stort utbud så att de allra flesta ska kunna hitta något som passar. När du skrollar i butiken kan du trycka in dig på respektive produkt för att läsa mer om produkten och vilka villkor som finns. 

Resor och evenemang

Den som innehar ett Resurs World-kort har ofta ett stort intresse för just resor och upplevelser. I poängbutiken kan man byta till sig resor och kryssningar för sig själv och en gäst. Det finns även hotellnätter, presentkort hos reseföretag och spännande upplevelser på olika destinationer.

Presentkort

Ett annat populärt val i poängbutiken är presentkort. Välj presentkort hos reseföretag, hotellföretag, eller i kläd-butiker, elektronik-butiker eller streamingtjänster. 

Produkter

Det finns även ett stort utbud av produkter och prylar. Byt in dina Resurs-poäng mot hemelektronik, fina inredningsdetaljer från kända varumärken eller praktiska prylar till köket. 

Välgörenhet

Man kan även omvandla sina bonuspoäng till en donation till en välgörenhetsorganisation. Organisationer i shoppen är bland annat Cancerfonden och Radiohjälpen.

Frame-6.png
Layer_7.png

Ett kort med många resefördelar 

Det som gör att det här kreditkortet sticker ut är förstås de många fördelarna det medför när man reser. Resurs World är verkligen ett kort för den med ena foten på flygplanet. I årsavgiften ingår LoungeKey-medlemskap, Concierge Service och en täckande försäkring för hela familjen när man är ute på resande fot. 

LoungeKey

Det många vill ha när de letar efter ett kreditkort med resefördelar är tillgång till lyxiga lounger på flygplatser. Word-kreditkort kommer med ett medlemskap i LoungeKey som ger åtkomst till tusentals flygplatslounger på massor av olika flygplatser. Med ett Word-kort från Resurs kommer du in, helt kostnadsfritt, i fyra lounger varje år. 

Med LoungeKey kan du njuta av lite snacks, mat och dryck, de senaste dagstidningarna och en lugn och avslappnad miljö fram tills ditt plan går. 

Concierge Service

Denna service-tjänst ingår kostnadsfritt för den som har ett kreditkort. Du kan bland annat få hjälp när du vill boka en resa, ett hotellrum, en taxi eller reservera en middag på en restaurang. De hjälper även till med biljetter till arrangemang. Tjänsten behöver inte användas när man är på resa – utan man får använda den precis när man vill. Det fungerar ungefär som en butler som bara är ett telefonsamtal bort. 

Man kan ringa tjänsten var man än befinner sig i världen på måndagar till lördagar mellan 08 och 20. 

Reseförsäkring

För den som reser mycket är en kompletterande reseförsäkring förstås eftersträvansvärd. Resurs World erbjuder en försäkring om minst 75 % av den aktuella resan betalas med World-kortet. Reseförsäkring täcker inte bara dig som kortinnehavare utan hela din familj som reser med dig (två vuxna och barn under 23 år). 

Försäkringen ger ersättning om man skulle missa anslutande flyg, om man skulle behöva avbeställa sin resa och om ens bagage skulle bli försenat. Den har även självriskskydd för ens bostad och bil hemma om något skulle hända under tiden man är bortrest. 

Betalningsalternativ

Alla köp man gör med sitt World-kort samlas på en faktura som kommer i slutet på månaden. När fakturan kommer finns det ett par olika betalalternativ man kan välja på:

 • Helbetala
 • Delbetala

Om man väljer att delbetala kan man göra det upp till 60 dagar efter att köpet genomfördes. Man kan alltså betala sin räkning månaden efter man gjorde sina köp.

Om man väljer att delbetala kan man göra det på ett gäng olika sätt:

 • Tre eller sex månader räntefritt
 • Dela upp i tiondelar eller tjugondelar
 • Endast delbetala ett särskilt köp

Vilka betalalternativ man har ser man längst ner på sin kreditkortsfaktura. 

Omdöme

Resurs World är ett kreditkort med många förmåner för den som ofta flyger och tycker om att göra det bekvämt. För årsavgiften, som är relativt dyr i jämförelse med Resurs övriga kort, får man medlemskap i LoungeKey och tillgång till Concierge Service. LoungeKey ger tillgång till över tusen olika lounger på flygplatser över stora delar av världen. ConciergeService ger en hjälp om man vill boka resor, biljetter eller bord hos restauranger. 

Förutom dessa resefördelar så får man bonus för varje krona när man använder kortet. Bonuspoängen kan endast användas i poängbutiken. I butiken finns ett stort utbud av resor, äventyr, presentkort och prylar. Man kan även välja att skänka sina poäng till välgörenhetsorganisationer. 

Kreditkortet har en relativt hög månadsavgift, men för kort med LoungeKey och reseförmåner är det inte ovanligt. Man ska dock vara medveten om att avgifter tillkommer vid köp utomlands och uttag av kontanter. Räntekostnader tillkommer även vid uppdelning av betalningar. Det tillkommer även administrationsavgifter. 

 

Hur ansöker jag om Resurs World?

  • 1. Klicka på Ansök nu för att komma direkt till Resurs hemsida
  • 2. Fyll i dina uppgifter och vilket kreditkort från Resurs du önskar ansöka om
  • 3. Klicka på Skicka ansökan och vänta på svar från Resurs Bank
ANSÖK NU  
 

Andra kort vi rekommenderar

Loading...
re:member flex
re:member flex
 • Individuell ränta med en av marknadens lägsta räntor
 • Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd

Effektiv ränta 21,55 % vid utnyttjad kredit på 30 000 kr återbetalt under 1 år (2024-01-01).

 • Kreditgräns:120 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:9,74-28,24 %
ANSÖK NU på re:members hemsida

Kortinformation

Extrakort: Ja
Anställning: Ja
Uttagsavgift: 3 %, minst 35 kr
Åldersgräns: 20 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: 150 000 kr/år
Räntefritt: Upp till 56 dagar
Bonus: Rabatter via re:member reward
Norwegian Kreditkort
Norwegian Kreditkort
 • Gratis kreditkort med bonussystem
 • Reseförsäkring & avbeställningsskydd ingår

Ex. vid uppskjuten betalning: eff 24,35%, 15 000 kr över 12 månader. Totalt: 16 849 kr.

 • Kreditgräns:150 000 kr
 • Årsavgift:0 kr
 • Kreditränta:24,35 %
ANSÖK NU på Bank Norwegians hemsida

Kortinformation

Extrakort: Nej
Anställning: Ej arbetslös
Uttagsavgift: Nej
Åldersgräns: 23 år
Valutaväxlingspåslag: 1,75 %
Inkomstkrav: Inget fast krav
Räntefritt: Upp till 45 dagar
Bonus: Upp till 10 %
 

Frågor och svar om Resurs World

Har Resurs World bonus?
Får man lounge access med Resurs World?
Var kan jag använda Resurs World?
Vad kostar Resurs World?
Kan jag överföra pengar till mitt bankkonto från Resurs World?

Kontaktuppgifter

Ansvarig bankResurs Bank Aktiebolag
Organisationsnummer516401-0208
AdressEkslingan 9, 254 67
Postnummer254 67
OrtHelsingborg
Telefonnummer0771 – 11 22 33
E-postadresskundservice@resurs.se
Villkor Kortvillkor

Öppettider

Måndagar09:00 – 17:00
Tisdagar09:00 – 17:00
Onsdagar09:00 – 17:00
Torsdagar09:00 – 17:00
Fredagar09:00 – 17:00
LördagarStängt
SöndagarStängt