KreditkortOmdömeVårt betyg
Transferwise

Transferwise


  • över 40 valutor
  • Bättre kontroll över dina internationella överföringar.
  • Transferwise samarbetar med Mastercard.


betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel


Ansök direkt

När man överför pengar mellan olika länder via traditionella banker blir det lätt mycket dyrare än man först hade tänkt sig på grund av höga överföringsavgifter, valutaväxlingsavgifter och så vidare. Tjänster som PayPal är inte så billiga i längden, bara jämfört med en traditionell bank, eftersom de tar ut avgifter för överföringar både mellan PayPal-konton och om man snabbt vill föra över pengar till ett lokalt bankkonto. Lyckligtvis finns det nu nya lösningar, med finansiella institutioner “utan gränser”, där du lätt kan hantera din ekonomi nästan oavsett var i världen du befinner dig som om det vore en lokal bank. Dessa tjänster använder sig av samma valutakurser som banker använder sinsemellan, med mycket bättre konvertering än privatpersoner vanligtvis får, så att du inte behöver betala onödigt mycket pengar för att använda olika valutor eller skicka pengar.

TransferWise

Ett företag som är likt Revolut är Transferwise men de fokuserar i sin marknadsföring mer på att de vill göra internationella finanstjänster mer rättvisa, transparenta med alla kostnader och avgifter och slopa allt onödigt. De använder sig av den så kallade mid-market rate, alltså den faktiska valutakurserna som är mittemellan vad valutan köps och säljs för, och Transferwise följer denna i realtid. De vill också göra “premium the new normal”, alltså att alla ska få samma goda förmåner. Transferwise är en registrerad “Electronic Financial Institution” i Storbritannien.

När du startar ett Borderless account, som också verifieras snabbt om du tillhandahåller den efterfrågade informationen, hos Transferwise får det information för bankkonton i flera format, både IBAN för banktjänster i Europa, ett brittiskt, ett amerikanskt, ett australiensiskt och ett nya zeeländskt bankkontonummer med den tillhörande information du behöver för dessa. De låter dig motta pengar i över 40 valutor och att slippa extra kostnader. Pengarna som du sedan har på ditt konto kan växlas mellan de olika valutorna antingen direkt eller när valutakurserna är optimala för växling, det väljer du själv. De kan ännu inte utfärda kort i alla länder, men om du har ett Mastercard från Transferwise kan du använda det utan avgifter i alla valutor du har ett saldo för, eller så konverteras ett saldo i en annan valuta med samma optimala växelkurs som de skulle använda annars.

Kontot och kortet du får hos Transferwise kostar ingenting, inte heller att ta emot pengar eller skicka till ett annat Transferwise-konto men för att ta ut pengar från kontot och växla pengar finns det några små avgifter som de är transparenta med. För uttag av olika valutor finns det en fast avgift för varje, i SEK är det exempelvis mindre än halva priset jämfört med att skicka mellan två PayPal-konton, och enlight Transferwise egna uträkningar 19 gånger billigare totalt att använda dem.

TransferWisecard