Här får du mest för pengarna när du reser på semester

Att åka på en härlig semester behöver inte kosta en förmögenhet. Med några enkla tips och trix kan man få ut det mesta av sin semesterbudget och göra sin drömsemester till verklighet. Här är några av de bästa sätten att få mest för pengarna när man är på resande fot.

Använd kreditkort på semestern

Att använda ett kreditkort kan faktiskt vara ett sätt att förverkliga sin drömresa. Många kreditkort erbjuder nämligen förmåner som bonuspoäng, cashback och reseförsäkringar – alla som kan vara användbara när man reser eller ska finansiera sin resa. 

Det är dock viktigt att använda sitt kreditkort med eftertanke. Kreditkortsräntor kan bli höga. Det är därför viktigt att hålla sig till sin budget och betala sin kreditkortsräkning enligt plan. 

Flygpoäng

Om man har ett kreditkort som samarbetar med ett flygbolag, till exempel ett från Bank Norwegian eller SAS Eurobonus, kan man använda bonuspoängen för att köpa, eller få rabatt på, flygbiljetter. Många kreditkort erbjuder även bonuspoäng som kan bytas in mot hotellnätter eller andra resefördelar.

Här kan man alltså spara mycket pengar om man använder sitt kreditkort rätt. 

Cashback och bonus

Kreditkort med cashback ger pengar tillbaka varje gång man använder kortet. Att använda ett cashback-kreditkort, med bra villkor när man betalar med det utomlands, kan alltså innebära lite extra pengar i semesterplånboken.

Reseförsäkring

Att boka sin semester med ett kreditkort där en reseförsäkring ingår kan hjälpa en att spara mycket pengar om man skulle behöva avboka sin resa eller om något oväntat händer under semestern. De flesta kreditkort erbjuder en kompletterande reseförsäkring om man betalar sin resa med kortet.

Res till billiga destinationer

Om man vill semestra billigt kan det vara lönsamt att titta på destinationer som är kända för att vara budgetvänliga. Destinationer i Sydostasien, Östeuropa och Sydamerika kan vara betydligt billigare än klassiska turistdestinationer som USA, Italien, Frankrike eller Spanien. 

Thailand är en populär destination som erbjuder en fantastisk reseupplevelse till ett överkomligt pris. Flygresan dit är många gånger den största utgiften, sen är det relativt billigt att leva och bo i landet. Thailand är känt för sina vackra stränder, livliga nattmarknader och goda mat till rimliga priser.

Om man vill hålla sig inom Europa, och hålla nere resekostnaden också, är Budapest i Ungern ett bra alternativ. Budapest bjuder på ett rikt kulturliv, vacker arkitektur och fina spa-bad – allt till en lägre kostnad än många andra storstäder i Europa. 

För den som är sugen på en budgetvänlig solsemester i Europa kan Kroatien vara värt att titta på. Landet bjuder på vackert havsbad, många soldagar och fascinerande historiska sevärdheter. 

Semestra billigare

Det finns flera sätt att semestra lite billigare utan att behöva avstå från drömdestinationen.

Att vara lite öppen med sin boendeform kan till exempel spara många kronor under resan. Förutom budgethotell kan man titta på vandrarhem, Airbnb eller till och med couchsurfing. Dessa boendeformer kan ge en unik och mer lokal upplevelse samtidigt som man sparar pengar på sitt boende. 

Ett annat tips är förstås att välja att resa under lågsäsong för att få billigare flyg- och hotellpriset. Då har man även möjlighet att uppleva semesterdestinationen utan allt för många andra turister på plats.

Så får du ut mest av semesterbudgeten

Genom att använda ett kreditkort med rätt förmåner, välja billiga destinationer och semestra på ett smart sätt kan man njuta av en fantastisk semester utan att behöva tömma bankkontot.