Alla de stora bankerna har MasterCard för sina kunder. En fördel med detta är att alla bankkunder med ett MasterCard automatiskt har ett reseskydd under förutsättning att de köper sin resa och betalar med det kortet antingen helt eller delvis.

De olika bankerna har delvis olika regler som gäller för att erhålla skyddet. I samtliga fall är det ett försäkringsbolag som hanterar själva försäkringsdelen, det vill säga den skadeanmälan som ska upprättas fram till bedömningen av de ersättningskrav som har uppkommit. Beroende på vilken bank som har utfärdat kortet är det olika försäkringsbolag som är inblandade.

KreditkortOmdömeVårt betyg
Re:member Flex

Bild Remember Flex

Läs recension om re:member flex

  • Kreditkortet med högst betyg på Kreditkortlistan.se
  • Upp till 56 dagar räntefri kredit.
  • Flexibel ränta och ingen årsavgift.

betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel betyg-hel

Årsavgift: 0 kr
Ränta: 9,74% - 24,74%
Räntefritt: 56 dagar
Kredit: 10 000 - 100 000 kr


Ansök direkt

Vad innebär reseförsäkring MasterCard?

Reseförsäkring MasterCard innebär att man har ett skydd om det skulle inträffa en händelse som gör att man lider en skada som på något sätt drabbar en ekonomiskt. Det kan vara en fysisk skada på bagaget eller någon person. Det kan också vara en skada som är rent ekonomisk, exempelvis om något inträffat som gör att man inte kan utnyttja sin resa. När det gäller den sortens skador är man således försäkrad i de flesta fall om man har betalat sin resa med MasterCard. Vi jämför de flesta kreditkort med försäkring!

Vad täcker reseförsäkring?

Man ska minnas att den reseförsäkring man får via kortet inte täcker vissa händelser som till exempel kostnader för läkarvård. För den typen av kostnader får man vända sig till sitt ordinarie försäkringsbolag där man har tecknat sin hemförsäkring eller en separat reseförsäkring.

Ansök om kreditkort här: 

Ansök direkt

Avbeställningsskydd

Hos samtliga banker gäller att man har ett avbeställningsskydd, att man har ett skydd för försenat bagage och extra boendekostnader vid försening samt att man har ett skydd för invaliditet och dödsfall. Samma regel gäller också för resans längd: maximum 60 dagar.

Det som skiljer bankernas förfaringssätt åt beträffande en reseförsäkring för MasterCard är bland annat kraven på hur stor del av resan som ska vara betald med kortet. SEB har regeln att 75% av resan ska vara betalad med kortet medan de övriga bankerna nöjer sig med 50%.

Beloppsgräns avbeställningsskydd

Det finns också en beloppsgräns som gäller avbeställningsskyddet. Således kräver till exempel SEB och Swedbank att resan ska ha kostat minst 1 000 kronor medan Handelsbanken har satt en lägsta gräns på 750 kronor. Utöver detta har de flesta banker en övre beloppsgräns på 25 000 kronor som ersättning för avbeställning per person och 75 000 kronor för samtliga som omfattas av den aktuella försäkringen, det vill säga vissa familjemedlemmar.

Precis som när det gäller andra försäkringsärenden bör du också se till att inte vara överförsäkrad. En reseförsäkring MasterCard kan fungera kompletterande till din befintliga försäkringssituation.

Mastercard

Mastercard är ett amerikanskt företag med huvudkontor i Purchase, New York och företaget har cirka 12 000 anställda. Företaget grundades 1966 under namnet Interbank genom ett samarbete mellan olika banker och sedan 2006 är företaget börsnoterat på New York Stock Exchange (NYSE).

Under åren mellan 1969 och 1979 hette korten Masterchange och idag äger Mastercard varumärkena Mastercard, Maestro och Cirrus men de ger inte själva ut några kort. Utan det är de samarbetande bankerna som får rätten att ge ut kreditkort, debetkort, bankkort och betalkort. Kreditkorten kan användas i mer än 34 miljoner butiker och 1,9 miljoner bankomater i världen.

I Sverige finns det flera populära kreditkort med Mastercard:

  • re:member flex
  • Collector Easyliving
  • Collector Easycard
  • Komplett Bank
  • Santander Mitt kort+
  • Supreme Card Gold